Glen Alpin - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Jeannette Enschot - WaarBenJij.nu Glen Alpin - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Jeannette Enschot - WaarBenJij.nu

Glen Alpin

Door: Jeannette

Blijf op de hoogte en volg Jeannette

19 Januari 2014 | Australië, Adelaide

Vrijdag 17 januari.
Om 8 uur zijn we vertrokken naar Tamsworth (24 graden). Tamsworth is in Australië de country-stad. Je kunt het vergelijken met Nashville in Amerika. Over een hyway met verschrikkelijk veel bochten door de bergen. Gelukkig was het niet druk op de weg, want het is niet prettig als je een hele sliert auto’s achter je heb hangen die niet voorbij kunnen. Rond 12 uur waren we vlakbij het plaatsje. We gingen eerst boven op een berg naar een uitzicht kijken waar we een mevrouw troffen die wel een goed plekje voor onze camper wist. Zij zelf stond geparkeerd op het voetbalveld $200 voor 2 weken zonder stroom. Het was er niet mogelijk om maar voor 2 nachten te betalen. Maar vlakbij het centrum is een parkeerplaats waar we de camper weg konden zetten. Als we dan ‘s nachts buiten het plaatsje ergens parkeerden was er geen vuiltje aan de lucht. We zijn achter haar aan gereden en het was inderdaad een prima plek. Inmiddels was het 37 graden en nadat we geluncht hebben zij we het plaatsje ingewandeld. De hoofdstraat met winkels (ongeveer 1 km lang) was afgesloten met aan 1 kant 3 zijstraten en een park. In de hoofdstraat waren ook nog een paar overdekte winkelcentra. De “buskers” (straatmuzikant) stonden voor de winkels met hun geluidsboxen en muziekinstrumenten / microfoons te zingen. Allemaal hadden ze een poster met daarop hun naam en een nummer. Ik denk dat ze ook gejureerd werden. We vonden dat ze te dicht bij elkaar stonden. Soms hoorde je er wel 4 tegelijk zingen. We zagen / hoorden solisten, groepen, jong, oud, erg oud, zingen met en zonder gitaar/keyboard. Ook stonden er op straat kraampjes met hoeden (hier worden erg veel hoeden gedragen i.v.m. de zonsterkte en huidkanker), zwepen (ook hoe je die maakt), kleding, kunstenaars, eten en drinken en heel veel goede doelen zoals de plaatselijke brandweer maar ook diverse kankerfondsen enz. Toyota was de grote sponsor want je kon voor $2 een hoed (met Toyota erop) krijgen en dat geld ging dan naar een goed doel. Je kan begrijpen dat de meeste mensen met 1 (soms ook wel 2) Toyota hoedjes op hun hoofd liepen. Jan had al een mooie hoed gekocht en ik na heel veel passen (de hoeden waren te klein of mijn hoofd te groot) ook. Ik nog een kleinere zonnebril (de omtrek van mijn grote zonnebril was al zichtbaar in mijn gezicht) en Jan een goede doelen hemd (T-shirt zonder mouwen) met een print erop en gesigneerd door dirty Pierres over het festival. We zijn alles meteen maar gaan dragen. In de hotels en ook de bar waar ze bier verkochten stonden bandjes of zangers te zingen. Een café is hier een zaak waar je koffie kunt drinken! Die bars en hotels zijn de enige plaatsen waar je bier mag drinken. In het park waar de mensen om 14.00 uur al hun stoel hadden staan was van 19.00 uur tot 22.00 uur optredens van bekende en minder bekende artiesten. (Wij kenden er niemand van. Dolly Parton komt pas 26 februari!). Er werd verteld dat we hier ook naar toe moesten gaan. Na een broodje hamburger (ui,sla,rode bietjes,tomaat,ei enz) met friet gegeten te hebben, sloten wij rond half 7 aan bij de rest van de mensen. Bij gebrek aan stoelen gingen wij op het gras zitten. Gelukkig waren er ook 2 grote schermen waarop we de artiesten konden zien, want zo laag bij de grond (met allemaal stoelen voor je) en zo ver van het podium af viel het niet mee om ze te zien. Rond een uur of 9 hadden we het wel gehad! We zijn naar de camper gelopen en zijn in het donker de camper buiten de plaats gaan zetten.
Zaterdag 18 januari.
We werden rond 7 uur wakker en het bleek dat ik de camper vlak bij een wei, schuur en melkstations geparkeerd had. Het was ’s nachts wel warm in de camper geweest zo zonder airco maar ook heerlijk rustig. We zijn eerst boodschappen gaan doen en hebben toen onze camper weer op die parkeerplaats gezet vlakbij het centrum. Daar op de parkeerplaats eerst nog ontbeten en wat huishoudelijke karweitjes (ben je zo mee klaar) en toen weer naar de muziek. Er stonden nu nog meer straatmuzikanten. Veel dezelfde en allemaal willen ze ook dat je hun cd koopt of iets in de hoed of koffer gooit. Rond de middag zijn we terug gelopen naar de camper om te lunchen en nog wat te lezen in de schaduw. Het is 38 graden in de schaduw (op het asfalt wel 50). Middags hebben we voornamelijk in de tent van een hotel staan te luisteren naar 2 goede bands. Na een hotdog / frietje zijn we even terug gegaan naar de camper en om 21.00 uur zijn we naar het dichtstbijzijnde hotel gegaan waar een bluesband speelde. (Voor de afwisseling was dit erg leuk) Met de drummer van deze band hebben we nog even gesproken (Nederlander) die zei dat het nu nog relatief rustig was. Op het eind van het festival (volgend weekend) moet het een gekkenhuis zijn vergelijkbaar met de vrijdag van de Nijmeegse 4daagse. Linedancen ???? niet gezien. Dansen??? Gezien vooral bij de bluesband. Om 22.30 uur hielden we het voor gezien. Ik heb de camper geparkeerd op een grasveld vlakbij de supermarkt (hadden we ’s morgens ontdekt). Ook nu was het weer erg warm in de camper, rustig blijven en je vooral niet druk maken!!
Inmiddels is het zondag en zijn we zo’n 300 km verder gereden. Vooral veel vee en dode kangoeroes gezien. We zijn nu inde staat Queensland en hebben de klok 1 uur terug moeten zetten. 14 uur werd 13 uur. We staan op een backpackers camping (met stroom) in het druiven gebied. Veel van de backpackers (vooral Aziaten) zullen morgen wel vroeg moeten gaan plukken. Ook vandaag was het erg warm (in de camper op een gegeven moment 40 graden) dus we zijn erg blij met onze airco. Jan wil morgen, als we vroeg waker zijn, snel vertrekken zodat we misschien weer kangoeroes (levend) zien! Morgen rijden we naar Brisbane (nog 230 km). Na 3 nachten daar, moeten we de camper op donderdag inleveren, nog 1 nacht een hotel en dan ongeveer de hele vrijdag vliegen. Zaterdag hopen we rond 11 uur weer in Gilze te zijn.

• 19 Januari 2014 - 14:50

Marleen:

Hee Jeannette,
    Afgelopen bestuursvergadering hebben we nog zitten brainstormen over mogelijke optreden voor Divers. Is het festival in Tamsworth misschien een goed idee? Informeer eens wanneer volgend jaar het festival is, dan kunnen we kijken of Michel tijd heeft ;)
    Geniet nog lekker een paar dagen, voor je het weet is het zaterdag...

• 20 Januari 2014 - 07:55

Anja:

Hahaha die Marleen . En dan in die hitte allemaal een Diversbikini of een Diverszwembroek aan :) het is mij daar veel te warm! Maar wel leuk om allemaal mee te maken. Het einde komt in zicht. Ben je het nog niet beu?
    Je zult zien als jullie thuiskomen dat hier dan de winter begint. Het lijkt hier wel lente.
    Liefs Anja